Min egen kärleks plats

Här inne är luften annorlunda. Det kan man både se, dofta och känna. Här är det som om luften i sig hade liv. Faktum är att allt här inne verkar levande.

Här inne är man ensam om att höra alla ljud. Det jag hör här inne kan ingen annan höra. Och ingen annan kommer någonsin att höra det och ingen annan har någonsin hört det.

Här inne existerar endast minnet av världen utanför. Världen i sig finns inte längre, och inte heller allt vad den innebär. Och där ute existerar inget av det som finns här inne.

Här inne står allt still. Som vore det mycket större än vad det är. Som vore rörelser onödiga. Överflödiga. Här flödar stillheten av liv. Här finns lugnet och harmonin.

Kärlekens plats, kallar jag den. Min egen kärleks plats. Här är jag ensam och just då är det här bara mitt. För jag är en del av det. Det som är här inne. Jag kommer från en annan värld, men så fort jag stiger in här, så hör jag inte hemma någon annanstans.

Här finns bara lugnet. Hit hör bara kärleken. Här existerar inget annat än liv. Egentligen kommer inget hit, som inte redan finns här.

Att ta med sig något härifrån vore att förstöra det. Inte ens ett minne, en bild. Att ta med sig något hit vore att inkräkta. Inte ens en tanke eller en doft. Inget som inte hör hemma här.

En dag, om jag hittar dig, ska jag visa dig den här platsen. Och du ska känna, precis som jag, att vi hör hemma här. Det är min dröm. Att hitta någon jag kan ta med hit. Ta med mig till min egen kärleks plats.

Här ute existerar inte det där innanför. Och där inne existerar inget annat.


Nästan från mitt tal om kärlek

pusssssssssssssss

Kärlek. Vad är det för något? Alltför individuellt för att kunna definieras?
Kanske ingen definition krävs.
Nej precis, jag tror inte att man behöver sätta ord på kärleken för att kunna uppleva den.
Kärlek är oberoende av tid och rum. Kärlek är gränslös, villkorslös.
Kärlek är det starkaste.


Gaspard Ulliel

Ny Prince Charming. Gaspard Ulliel, fransk skådespelare född 1984. Har vart med i flera franska filmer. Hade även rollen som Hannibal Lecter i Hannibal Rising. En av de större filmerna han medverkat i. En annan relativt stor film han haft en roll i är Paris, je t'aime. Jag har inte sett filmen, men jag kommer utan tvekan att göra det när jag får chansen. Jag älskar ju Paris, som titeln betyder! Gaspard spelade även mot Audrey Tatou i filmen En långvarig förlovning.

Gaspard Ulliel har även arbetat en del som modell och har bland annat varit på omslaget för italienska GQ.


Gaspard UllielGaspard Ulliel - GQ

Så fint intensivt blå ögon på bilden ovanför!

Gaspard UllielGaspard Ulliel

På något sett ser han ganska liten och barnslig ut. Vilket jag normalt inte brukar tycka om. Men Gaspard förtjänar ändå titeln Prince Charming. Han har något speciellt, och så är han söt!

Nederbörd och dimma

Som jag älskar nederbörd.

- När snön lägger sig vit över taken, lyser upp kalla vinternätter. Tynger granar och knarrar under fotsteg.

- När regnet faller ner från himlen. Smattrar mot fönsterrutan innan jag somnar. Rinner längs gatorna och sköljer bort allt gammalt och äckligt. Paraplyer som höjs mot skyn och som är så mysiga att gå under.

- Det magiska över hagel, som studsar upp från marken. Som ofta kommer helt plötsligt och försvinner lika snabbt.

Och dimma. Som jag älskar dimma. Trolsk, mystisk, romantisk, fascinerande, sagolik.

Jag älskar....

stackras den här bloggen. den är inte lika populär min vanliga blogg. som i och för sig är svår att slå... men ändå! jag trodde att fler var intresserade av kärleken. men sen uppdateras ju den här bloggen inte lika frekvent heller.

imorgon ska jag hålla tal om kärleken på svenskan. i koppling till romanen "Mina Drömmars Stad" av Per Anders Fogelström. bra bok! i alla fall så långt jag har läst... japp, jag har inte läst ut den ännu.... inte bra alls. och inte skrivit talet. och inte övat talet, uppenbarligen. och inte heller hunnit öva på varken rättskunskapstalet eller redovisningen i idrott  och hälsa.

....kärlek var det ja! vad kan jag skriva? det finns så mycket att säga om kärlek och inte är det lätt. jag kanske kan skriva lite om vad jag älskar? bara några saker i alla fall!

- drömmar
- jul
- snö
- mörk choklad
- att spela fiol
- att dansa
- min ängel
- min fågel
- min familj
- himlen
- några få vänner
- smink
- stardoll
- att skriva
- film
- film
- film
- filmmusik
- musik överhuvudtaget
- Paris
- rosa (färgen)

Marie Antoinettes hus


Jamie Dornan

Första gången jag såg Jamie Dornan var i de underbara filmen Marie Antoinette av Sofia Coppola, med Kirsten Dunst i titelrollen. Han spelade då den svenske greven Axel von Fersen.

Jamie Dornan är från Nordirland och han är främst modell, men han håller även på en del med musik och han har dykt upp i ett fåtal filmer. Hans modellkarriär har gått mycket bra, han har bland annat arbetat med Kate Moss för Calvin Klein och han har gjort kampanjer för många olika märken som Dior, Armani och D&G. Han är också med i Vogue Homme International i år, höst/vinter.

Dessutom listad som nummer tre i världen av models.com!

Jamie Dornan
Jamie Dornan
Jamie Dornan
Tyvärr måste jag säga att jag tycker inte att han är lika snygg om man söker upp "vanliga" bilder på honom. Men han är grymt snygg som modell och dessutom snygg i Marie Antoinette!

Fel sorts kärlek

Måste du älska mig? Varför älskar du mig? Jag älskar ju inte dig och nu får jag dåligt samvete. Jag vill inte att du ska älska mig, okej? Jag vill inte tänka på det, men jag kan inte låta bli, för det enda jag hör är din röst.
   – Jag älskar dig.
   Det var så du sa, och vinden blåste lite i ditt hår och du log ett osäkert men genuint leende. Och dina ögon, dina genomträngande, vackra gröna ögon tittade rakt på mig. Solen sken och himlen var fånigt klarblå när det egentligen borde ha regnat stora sorgsna regndroppar.
   – Tack, svarade jag och tittade bort när tårar bildades i mina ögon. Jag både menade det och var ironisk, för visst, det var något jag borde bli smickrad av. Att vara älskad, det är väl det alla vill? Men bara inte av dig.
   Nu sitter jag här, i fönstret. Först nu har regnet kommit och jag kan knappt se ut. Jag borde vara lyckligast i världen, det säger alla. För alla vill vara älskade av dig. Du råkar vara allas dröm, allas utom min. Jag har ju känt dig så länge jag kan minnas.
   – Känner du honom?
   – Är han din pojkvän?
   Så sa de, mina nya klasskamrater, första gången de såg dig.
   – Åh, ni passar perfekt ihop, jag önskar bara att jag var du.
   – Du borde vara lyckligast i världen!
   Jag såg på deras drömmande blickar att de fantiserade om att vara jag. Jag log för mig själv och kände mig faktiskt lyckligast i världen, även om det inte var som de trodde.
   – Vi är bara vänner, sa jag och vinkade åt dig igen.
   De fnissade med varandra och blinkade åt mig, visade att de nog förstod. De förstod att vi allt var mer än bara vänner, om inte än, så snart.
   Jag suckar. Vad barnslig jag var då, jag hade bara blinkat tillbaka åt dem innan jag gått därifrån. Jag ville att de skulle missförstå allt. Jag visste att jag blev mycket mer spännande och intressant om de trodde att jag var kär i dig. Jag var aldrig kär i dig, det är jag inte nu heller.


Love is, and Love is not

My feelings are lost

they crawled in under the bed

can't wait to say goodbye

to a long-loved friend

can't close my eyes

before I die

because I can not stay

in love with you under the bed all night.


You make me want you

I don't want to want you, but you make me, so I do. I really want you!
Still I wish I didn't.


Alla har rätt till kärlek

En anledning till att man är religiös är kanske att man vill ha kärlek?

Men jag vill inte tillhöra någon religion, för jag letar inte efter svar. Tvärtom tycker jag om att det finns vissa saker som faktiskt inte behöver en förklaring. Saker som bara är. Det tar bort den där kontrollen, de där reglerna.

I kärlek finns inga regler. Eller gör det? Jag vet ju inte! Ibland kan det kännas lite dumt att skriva om bara kärlek här, eftersom jag aldrig själv upplevt det. Förutom till vänner, djur och andra saker som musik, dans, choklad och regn. Men jag syftar såklart på kärlek till en människa. Inte för att vänner inte är människor, men ni fattar vad jag menar, en människa som man är kär i.

Jag tänker så här, att bara för att jag inte upplevt det, så betyder inte det att jag inte har rätt att skriva om kärlek! Jag har många åsikter och tankar om kärlek! Jag tänker mycket på kärlek, jag drömmer om det. Och jag har såklart varit förälskad. Tänkt lite extra på någon söt kille. Men inte mer än så.

Kärlek är så underbart personligt. Det är nog olika för alla. Och samtidigt så underbart universellt. Det finns överallt, i alla länder och kulturer. Och det är liksom en av grundstenarna för livet överhuvudtaget! Fascinerande, att det kan föra samman så olika individer.

Jag är kär i kärleken! Det är, som jag vet att jag tidigare har sagt, en olycklig kärlek jag har till kärleken.

Jag är kär i kärleken, men jag har ännu inte hittat den.
Kärleken är även min religion. En religion där alla får ha sin egen uppfattning och där man inte måste följa någonting alls.

The Kooks

The Kooks är kärlek för mig. Den musik som beskriver kärlek bäst!

Ben Hill

Det är svårt att inte genast publicera alla Prince Charming på en och samma gång. Men jag borde inte. Här kommer Prince Charming nummer två i alla fall! Även han en modell. Ben Hill, från USA. Har bland annat modellat för Tommy Hilfiger. Jag tycker om att han ser vuxen och fräsch ut. Och trygg, säker. Han är lite som Ken, Barbies Ken, alltså. Men mindre plastig såklart. Ken Hill, haha!

Ben Hill ser ut som havet och sommaren! Så tänker jag i alla fall.Ben Hill
Han ser också söt och busig ut.
Ben Hill

Snygg och duktig som modell!
Ben HillBen Hill


Kära drömprins

Kära drömprins, jag vill älska dig! Jag vill ha dig att älska och ge min kärlek till. Så mycket kärlek som bara inte får plats inom mig. Vill ge den till dig, vill över huvud taget finna dig! Jag vill ha din kärlek tillbaka, jag vill!

Så kära drömprins, varför är du inte här? Var är du? Vill du inte älska mig?


Marlon Teixeira

Först ut som Prince Charming är Marlon Teixeira. jättefin frisyr!
Kolla in hans hår! Så fint!
Marlon Teixeira är en brasiliansk modell och har bland annat gjort kampanjer för Diesel, Dior Homme och Armani!

Marlon TeixeiraMarlon Teixeira
Tyvärr vet jag inte vem den andra killen, som inte kollar in i kameran, på de två högra bilderna är.


Kärlek till annat än en människa

Kärlek kan ju faktiskt handla om andra saker än kärlek mellan två personer.

Det kan ju vara som min kärlek till mörk choklad.

ätbar kärlek

Du väntade för länge

Du kunde ha fått mig så lätt. Så lätt! Nu är det för sent. Jag blir någon annans.
Det jobbiga i situationen är att jag inte vill ha dig längre, men att jag samtidigt inte vill förlora dig till någon annan.


Så nytt och så osäkert

Min tankar står stilla. Det finns så mycket jag har tänkt på att jag vill säga dig men jag får inte fram ett ord. Jag är rädd att säga fel saker. Att det ska bli fel mellan oss. Det är det sista jag vill! Jag vill bara att du ska tycka att jag är rätt. Rätt, rätt, rätt! Jag vill så mycket, så otroligt mycket, och det kväver mig. Jag blir så frustrerad och låst av att inte våga säga någonting. Och så drabbas jag av panik över att det också ska vara fel.

Själv står du bara där och ler. Lugnt. Tyst. Granskar mig. Inte kritiskt. Men verkligen granskar mig. Ser mig. Som vore du den första som någonsin såg mig. Kanske är du det. Och jag känner mig sedd. I din blick finner jag lugnet. Vad har jag att oroa mig över som du inte har? Du kan inte läsa mina tankar mer än vad jag kan läsa dina. Så jag ser på dig för den du är. Ser bortom allt det där som jag tycker. Ser bortom mina förväntningar på dig. Ser bortom mina föreställningar. Ser den person som kanske är lika osäker på mina förväntningar som jag är på dina tankar. Ser någon som söker kärlek precis som jag.


Du måste!

Hjälp mig att ta mig igenom den mörkaste timmen
Håll mig i handen när vi springer
Håll om mig hårt och skydda mig
Det måste vara du,
Vid min sida
Du och ingen annan!
Du måste finnas där
Du måste, du måste.
Måste vara där för mig, alltid
Lämna mig inte, inte nu, inte sen!
Inte nu! För nu behöver jag dig som mest
Hjälp mig igenom den mörkaste timmen, säg att du vill
Så ska ljuset komma snart
Bara du säger att jag är den enda för dig.


Skönhet

Utseende är kanske inte egentligen så viktigt för kärlek. Men ändå. Vi förknippar kärlek med vackert liksom. Därför tycker jag att det passar in att lägga upp lite bilder på snygga män här. Som "veckans hunk" eller något. Fast det kanske inte blir en gång i veckan. Kanske blir tre på en vecka eller ingen på tre veckor. Därför kan jag ju inte kalla det "veckans hunk". Jag kallar det bara "Prince Charming" istället.

Jag har laddat upp med en liten mapp med några Prince Charmings på min dator. Det är mest modeller, några skådespelare också. Kändisar alltså. Kanske blir ändring i framtiden, vem vet?

Nu har ni något att se fram emot, det lovar jag! Ni som gillar killar alltså. :)

Makes no sense at all

Det här är en blogg om mina röriga tankar.
Mina röriga tankar som antagligen mest handlar om kärlek. Kanske bara om kärlek. Sådant som ingen kommer att förstå. Men det är oviktigt. Angående kärlek så är det inte så noga. Det är passionerade känslor. Smärtsamma drömmar. Underbara tankar.

Kärleken är det viktigaste. Inga regler. Inga gränser.

Här kommer jag att peppra inlägg ibland. Flera på samma gång.

Här finns ingen genomgående stil. Det är ogenomtänkt. Det är spontant. Det är kärlek. Förvirrande, underbar, plågsam kärlek.

RSS 2.0